Alpine F1 Team в сезоні 2021 року

Команда Alpine F1 Team представила свою стратегію участі в Чемпіонаті світу FIA Формула-1, починаючи з сезону 2021 року.

Ліврея A521 виконана у відомих історичних гоночних кольорах Alpine - синьому, білому і червоному, які також представляють кольори прапорів Франції та Великобританії.

Під час онлайн-презентації 2 березня Alpine F1 Team офіційно оголосила про початок нової ери для команди і фактично свою першу появу в Чемпіонаті FIA Формула-1.

A521 відрізняється яскравою лівреєю синього, білого і червоного кольорів, відсилаючи до спадщини і витоків Alpine в автоспорті. Болід буде оснащуватися силовим агрегатом Renault E-Tech 20B 1.6 л V6, спроектованим і розробленим у Вірі-Шатійон, в ознаменування 45-річної безперервної діяльності французького автовиробника в Формулі-1.

A521 - це еволюція моделі R.S.20 минулого сезону. Відповідно до змін регламенту, затвердженими в минулому році в зв'язку з пандемією, основні структурні елементи A521 були перенесені з минулого сезону. Проте, ми поліпшили кожну деталь, доопрацювання яких допускали правила, особливо задню частину автомобіля, де FIA ввела додаткові зміни в області аеродинаміки.

Лука де Мео, генеральний директор групи Renault
Лука де Мео, генеральний директор групи Renault

«Приємно бачити потужну яскраву назву Alpine на боліді Формули-1. Нова ліврея, новий склад менеджерів команди, амбітні плани: це новий початок, що спирається на 40-річну історію. Ми об'єднаємо цінності Alpine - автентичність, елегантність і сміливість - з нашими власними знаннями в області проектування і розробки шасі. У цьому вся принадність гонок в якості заводської команди Формули-1. Ми будемо змагатися з найвідомішими гравцями у видовищних автомобільних гонках, які будуть супроводжуватися радісними фанатами. З нетерпінням чекаю початку сезону».

Пілотами команди Alpine F1 Team будуть Естебан Окон і Фернандо Алонсо. Фернандо повертається в Формулу-1 після дворічної перерви, ставши частиною команди, з якою він виграв два Чемпіонати світу серед пілотів Формули-1 в 2005 і 2006 роках.

Естебан, для якого цей сезон стане вже другим з командою, намагатиметься продовжити сильну кампанію 2020 року, коли 24-річний пілот вперше завоював подіум у Формулі-1 на Гран-прі Сахір. Він починає свій четвертий повний сезон з моменту його дебюту в серпні 2016 року.

Команду очолить нове тріо лідерів: генеральний директор Alpine Лоран Россі, виконавчий директор Марцін Будковські і гоночний директор Давіде Брівіо. Керувати технічними групами в Енстоуне і Вірі, як і раніше будуть Пет Фрай, технічний директор шасі, і Ремі Таффін, технічний директор силової установки.

Пілот Академії Alpine Гуан Ю Чжоу продовжить виконувати свою роль тест-пілота команди, а також брати участь в Чемпіонаті FIA Формула-2, виступаючи за UNI-Virtuosi.

Перший в історії болід Alpine F1 Team дебютує на треку 3 березня разом з Естебаном Оконом в день зйомок на трасі Сільверстоун - за два тижні до офіційних передсезонних тестів на міжнародній трасі Бахрейну.

Лоран Россі
Лоран Россі

«Сьогодні ми з гордістю представляємо перший в історії болід Формули-1 команди Alpine F1 Team, який братиме участь в чемпіонаті 2021 року. Це важлива віха для Alpine, оскільки цей бренд знаходиться в авангарді інновацій групи Renault. Alpine дуже природно вписується в високі стандарти, престиж і продуктивність Формули-1, і ми з нетерпінням чекаємо дебюту A521, пілотованого дворазовим чемпіоном світу Формули-1 серед пілотів Фернандо Алонсо і Естебаном Оконом. У цьому році наша мета очевидна - продовжити набраний в минулому році темп і змагатися за подіуми. Наше довгострокове бачення - побачити ім'я Alpine на верхній сходинці подіуму в Формулі-1. Автоспорт - в нашій ДНК, і зараз настає час для кольорів Alpine брати участь і змагатися в найпрестижнішій гоночній серії Формулі-1 ».

Естебан Окон
Естебан Окон
«Я з нетерпінням чекаю початку сезону і вперше протестує A521 в Бахрейні. Це було довге і напружене міжсезоння, наповнене підготовкою, і я разом з командою відчуваю себе готовим до майбутнього року. Мені подобаються нові кольори Alpine, і як француз я пишаюся тим, що беру участь в гонках на машині під французьким прапором. Я відчуваю себе більш підготовленим, ніж в минулому році, що цілком природно, оскільки я вступаю в цей сезон, маючи за плечима повний рік гонок 2020. Я хочу почати сезон на тому ж рівні, на якому закінчив минулий, і я не бачу причин, які могли б стати цьому на заваді. Працювати з Фернандо буде фантастично. Він пілот, на якого я рівнявся, і людина, в якій я знаходив наснагу з давніх-давен. Я з нетерпінням чекаю можливості співпрацювати з ним і йти до досягнення цілей команди».
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо
«Я дуже радий повернутися в Формулу-1 і стати частиною наступного розділу Alpine F1 Team в цьому виді спорту. Я багато працював, щоб підготуватися до повернення в Формулу-1, і моя мета - атакувати з самого початку. У нас сильна команда, і разом з Естебаном ми повинні продовжити роботу, розпочату в минулому році і домогтися результатів. Ми знаємо, що в цьому сезоні буде напружена боротьба, але ми готові прийняти виклик. Болід виглядає чудово, і у мене залишилися приємні спогади про перегони у Формулі-1 на машині в синій лівреї».
Гуан Ю Чжоу
Гуан Ю Чжоу
«Я дуже радий стати тест-пілотом команди ще на один рік. Це вже третій рік для мене в якості пілота Академії Alpine: другий - в ролі тест-пілота, а в 2019 році я був пілотом розвитку. Для мене це можливість зробити свій внесок в розвиток команди і дуже цінний досвід на шляху в Формулу-1. Як тест-пілот я намагаюся по можливості допомагати команді протягом сезону: чи то є траса, чи симулятор в Енстоуні. Команда надала мені велику довіру, і я хочу віддячити за це, допомагаючи поліпшити машину протягом сезону».