Створення Hyvia

Hyvia, спільне підприємство групи Renault і Plug Power, побудує інтегровану екосистему для легких комерційних автомобілів на паливних елементах, у тому числі виробництво екологічного водню і мережу заправних станцій в Європі

alt
  • HYVIA стане першим гравцем на ринку з комплексною пропозицією, яке включає виробництво легких комерційних автомобілів на водневих паливних елементах, заправні станції, поставки екологічного водню, обслуговування та експлуатацію автопарків.
  • Спільне підприємство розгорне свою діяльність на чотирьох майданчиках у Франції.
  • Його метою є подальша декарбонізація транспорту в Європі і перетворення Франції в промислового, комерційного та технологічного лідера в цій сфері.

Група Renault, один з провідних світових автовиробників, і Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG), світовий лідер в сфері готових водневих рішень, сьогодні офіційно оголосили про створення спільного підприємства. Воно знаходиться в рівному володінні і спільному управлінні двох партнерів. Головою HYVIA стане Девід Холдербах (David Holderbach), який вже понад 20 років займається в групі Renault стратегічними завданнями, продуктовим розвитком і міжнародними продажами.

Назва HYVIA складається з двох частин - HY-drogen (англ. «водень») та VIA (лат. «дорога») - і відображає прагнення компанії прокласти шлях в нову епоху мобільності з низькими викидами вуглецю. Для комерційного транспорту, включаючи легкий, потрібні короткий час заправки і великий пробіг, і в цьому відношенні водневі паливні елементи не мають конкурентів.

HYVIA розгорне свою діяльність на існуючих майданчиках Renault у Франції:
HYVIA розгорне свою діяльність на існуючих майданчиках Renault у Франції:

1. Головний офіс спільного підприємства і науково-дослідний департамент розмістяться в Вільє-Сен-Фредерік разом з центром групи Renault з розробки та розвитку легких комерційних автомобілів.

2. Технологічний, виробничий і логістичний департаменти будуть розгорнуті у Флані в рамках проекту Re-Factory і почнуть зборку паливних елементів і заправних станцій до кінця 2021 року.

3. Перші автомобілі на базі Renault Master будуть збиратися на заводі в Батійі.

4. Інтеграцією паливних елементів буде займатися компанія PVI з Грес-Арменвільє, яка з 2017 року є дочірнім підрозділом групи Renault.

alt

Інтегрована силова установка на водневих паливних елементах HYVIA разом з системою Renault E-TECH збільшить дальність пробігу до 500 км, при цьому на заправку потрібно всього 3 хвилини. Ці властивості не тільки дуже важливі для легких комерційних автомобілів, але і відповідають актуальним нормативним вимогам по декарбонізації міських центрів.

Перші три автомобілі HYVIA на паливних елементах будуть створені на платформі Renault Master і з'являться на ринку Європи до кінця 2021 року. Одночасно почнеться розгортання заправних станцій і системи виробництва екологічного водню:

  • транспортування товарів: кузов типу «фургон» та «шасі» для великих вантажів
  • пасажирські перевезення "модифікація міських автобусів"

«Група Renault очолює розвиток транспорту на альтернативних видах палива і є європейським лідером в сфері електричних легких комерційних автомобілів. Завдяки HYVIA ми до 2030 року створимо найекологічнішу лінійку рішень мобільності на ринку. Наше спільне підприємство дозволить розгорнути унікальну інтегровану водневу екосистему - від автомобілів до інфраструктури і готових послуг для клієнтів. Завдяки цій передовій технології ми розширимо свою виробничу базу і відкриємо новий напрямок прибуткової діяльності в цьому перспективному сегменті у Франції», - заявив Лука де Мео, генеральний директор Групи Renault.

«Plug Power - це провідний виробник рішень для водневої екосистеми, на поточний момент ми поставили 40 000 систем паливних елементів і розгорнули 110 заправних станцій, на яких можна заправляти більше 40 тон водню в день. Plug Power є технологічним лідером зелених водневих рішень із застосуванням електролізу. За допомогою HYVIA ми принесемо водневу мобільність до Франції і Європи», - заявив Ендрю Марш (Andrew Marsh), генеральний директор Plug Power.

«Renault з 2014 року йде в авангарді розвитку водневих технологій і за цей час випустила понад сто легких комерційних автомобілів із силовими установками такого типу. Ми з радістю об'єднуємо зусилля з Plug Power, яка надає нам інтегровані системи для виробництва екологічного водню. HYVIA зі своїм комплексним пакетом водневих рішень намічає новий напрямок в сфері декарбонізації. Завдяки досвіду і напрацюванням Групи Renault і Plug Power компанія HYVIA має намір до 2030 року зайняти 30% європейського ринку водневих легких комерційних автомобілів». - сказав Девід Холдербах, генеральний директор HYVIA.

Про Групу Renault
Група Renault знаходиться в авангарді інноваційної мобільності, яка сьогодні змінюється зсередини. Завдяки альянсу з Nissan і Mitsubishi Motors і власній унікальній експертизі в сфері електрифікації Група Renault, в яку входять 5 брендів-партнерів (Renault, Dacia, LADA, Alpine та Mobilize), пропонує своїм клієнтам стійкі та інноваційні рішення в області мобільності. Компанія веде діяльність більш ніж в 130 країнах, в ній працює більше 180 000 чоловік, а в 2020 році її продажі склали 2,9 млн автомобілів. Група Renault готова до боротьби на ринку і має намір здійснити амбітну трансформацію, яка принесе велику користь. В її основі лежить розробка нових технологій і послуг, а також нова лінійка ще більш конкурентоспроможних, збалансованих і електрифікованих автомобілів. Група усвідомлює екологічні проблеми сучасного світу і до 2050 року має намір досягти вуглецевої нейтральності в Європі.
Про компанію Plug Power
Plug Power є провідним світовим постачальником готових інтегрованих рішень на базі водневих паливних елементів. Plug Power поставила понад 40 000 силових установок на паливних елементах, спроектувала і побудувала 110 заправних станцій, на яких щодня можна заправляти більше 40 тон водню, і є технологічним лідером в розробці екологічних водневих рішень на базі електролізу. Plug Power працює в Європі вже більше 10 років і здобула солідну репутацію в сфері водневого транспорту серед провідних європейських промислових компаній, логістичних операторів та автовиробників. Plug Power розгорнула кілька PEM-електролітичних установок в Німеччині, Франції, Нідерландах і Португалії. Компанія є світовим лідером за кількістю поставлених силових установок на паливних елементах для електричного транспорту. Це справжня трансатлантична компанія, яка підтримує Європейський союз в його стратегії по збільшенню частки транспорту з нульовими викидами до 2030 року і хоче до 2024 року довести частку екологічного водню, що використовується на транспорті, до 50%.