Renault DP World F1 Team на Гран-Прі Туреччини

Renault DP World F1 Team заробила одне очко в складних погодних умовах на автодромі «Істанбул Парк» - Даніель Ріккардо фінішував десятим, а Естебан Окон - одинадцятим.

alt
Гран-Прі Туреччини

На самому початку гонки обидва пілоти відмінно стартували і змагалися за перші чотири позиції в першому повороті. Льюїс Хемілтон підштовхнув Даніеля, що призвело до його незначного контакту з Естебаном. Його машина пішла в обертання за межі траси, після чого він повернувся в гонку на 14-е місце. У 9-му повороті у Естебана знову стався контакт, його вдарив Валттері Боттас, що призвело до проколу лівого заднього колеса, тому на першому колі йому довелося заїхати на піт-стоп і встановити нові дощові шини.

Даніель тримався сьомим до першого піт-стопа на 10-му колі, коли обидва пілоти поміняли шини на проміжні. Після цього Естебан почав поступово відігравати позиції на шляху до очкової зони. На 32-му колі Даніель знову заїхав на піт-лейн, щоб встановити новий комплект проміжних шин, але не зміг вивести їх в оптимальне робоче вікно і відкотився на дев'яте місце, а пізніше поступився ще одну позицію. Незважаючи на вражаючі зусилля протягом 48 кіл на одних проміжних шинах, Естебан фінішував відразу за Даніелем на одинадцятому місці.

Після Гран-прі Туреччини команда знаходиться на п'ятому місці в Кубку конструкторів з результатом 136 очок.

Даніель Ріккардо, стартував 5-м, фінішував 10-м:
Даніель Ріккардо, стартував 5-м, фінішував 10-м:
«Ми відмінно стартували сьогодні, але в першому повороті я опинився затиснутим між Льюїсом [Хемілтоном] і Естебаном. Мені не було куди подітися, і я зачепив машину напарника по команді - то, чого ти хочеш завжди в останню чергу. Через це я втратив пару позицій, а після переходу на проміжні шини не зміг змусити їх працювати досить довго. У якийсь момент мені сказали, що я - один з найшвидших на трасі, а всього через кілька кіл шини повністю втратили ефективність. Не гонка, а лотерея. Мої вітання Льюїсу із завоюванням сьомого титулу, сьогодні він домігся цього переконливою перемогою. Це вражає".
Естебан Окон, стартував 7-м, фінішував 11-м:
Естебан Окон, стартував 7-м, фінішував 11-м:
«Складна гонка для нас. На старті мою машину двічі вдарили, позбавивши шансів заробити очки. Я відмінно стартував, думаю, це був мій найкращий старт в цьому сезоні. У першому повороті я їхав третім або четвертим, коли машину розвернуло після контакту з Даніелем, до якого наблизився Хемілтон. Потім мою машину вдарили в дев'ятому повороті, я отримав прокол - відігратися після цього було складно. Я зробив все, що міг. Потрібно рухатися далі. Вітаю Льюїса з сьомим чемпіонським титулом!»
Марцин Будковскі, виконавчий директор:
Марцин Будковскі, виконавчий директор:
«Сьогоднішній результат розчаровує. Дуже шкода, що у Даніеля і Естебана були контакти на старті. Даніель був швидкий на першому відрізку, але через проблеми з шинами він втратив темп після другого піт-стопа. Естебан впевнено провів гонку і фінішував 11-м - після інцидентів на старті і недостатньою швидкістю на проміжних шинах це був максимально можливий результат. Ми вітаємо Льюїса з завоюванням сьомого чемпіонського титулу. Тепер ми зосередимося на підготовці до трьох фінальним етапах в Бахрейні і Абу-Дабі, де продовжимо боротьбу за третє місце в Кубку конструкторів».